Завод «Кузня на Рибальському» у Порошенка купує Тігіпко

Новини
Фото: novynarnia.com

Група «ТАС» Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про купівлю ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» в Києві, яке належить президентові Петру Порошенко і його соратнику, нардепу Ігорю Кононенко.

Про це повідомили в прес-службі групи у відповідь на запит агентства Інтерфакс-Україна, передає Центр журналістських розслідувань.

«На цьому етапі до Антимонопольного комітету України подано заяву щодо можливості придбання акцій ПрАТ «Завод Кузня на Рибальському». Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу зі здійснення угоди», – поінформували в прес-службі.

«Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються. Про плани групи «ТАС» щодо подальшого розвитку підприємства буде повідомлено після отримання рішення від Антимонопольного комітету України», – відзначили в прес-службі.

Як уточнюється у відповіді на запит, попередньої домовленості за угодою про придбання акцій суднобудівного досягнуто за підсумками переговорів між групою «ТАС» і власником ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

Група «ТАС» заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. У фінансовий сектор групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, ВіЕс банк, дві страхові компанії і ряд інших організацій. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко, якому, за даними НБУ, на 1 січня 2018 року належало 99,8% акцій.

Як повідомлялось, Фонд «Прайм Ессетс Кепітал», який управляє активами президента України Петра Порошенка, знайшов покупця для ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» в Києві, що належить гаранту. Учасники угоди очікують дозвіл Антимонопольного комітету України. У разі надання такого дозволу угоду буде підписано. Угоду супроводжує аудиторська компанія Ernst & Young.

Фонду «Прайм Ессетс Капітал» належить 82,5% акцій ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Ще 11,5% акцій підприємства належить ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «ВІК» соратника Порошенко, народного депутата Ігоря Кононенко.

Перед продажем ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальскому» нерухомість підприємства передали компанії «Буд-Реновація», кінцевими бенефіціарними власниками якого також є Порошенко і Кононенко.