ВМСУ провели навчання в Чорному та Азовському морях

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

Військово-Морські Сили Збройних Сил України провели навчання в Чорному та Азовському морях в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля-2018», які тривали з 25 по 29 вересня у ЗС України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Міноборони України.

«Головною метою навчань є нарощування спроможностей органів військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та здійснення контрнаступальної операції», – йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Як зазначив заступник командувача ВМСУ з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа, зважаючи на присутність українського корабельного складу на Азовському морі, 6 тактичних груп корабельного складу українських ВМС на Чорному та Азовському морях, виконали завдання за призначенням в інтересах оперативного угруповання.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Ми здійснюємо ведення морської розвідки та стабілізаційних дій, охорону пунктів базування, супроводження кораблів та конвоїв, поставку озброєння, військової техніки та запасів у відповідні підрозділи, на кораблі та судна», – сказав Неїжпапа.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Зокрема, береговими підрозділами національних ВМС проведені тактико-спеціальні навчання та заняття, які направлені на забезпечення дій військ (сил), оперативного, бойового, тилового та технічного.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Одним з основних елементів є здійснення взаємодії з іншими родами та видами Збройних Сил України в інтересах виконання завдань в операціях. В першу чергу взаємодія з Повітряними силами та Десантно-штурмовими військами ЗС України. Ми керуємо діями корабельного складу, у тому числі в інтересах десантно-штурмових військ України, проводимо у взаємодії висадку морського десанту на необладнане узбережжя», – зауважив заступник командувача ВМС.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Водночас в ході навчань катерні тактичні групи провели бойові стрільби, забезпечили ізоляцію ділянки морського узбережжя та захист морських комунікацій. Маневровий рятувальний загін у взаємодії з авіацією здійснив заходи пошуково-рятувального забезпечення – надання допомоги аварійному кораблю та рятування особового складу, що плаває на воді. Мінно-загороджувальні дії провела корабельна група загородження.

Як повідомлялось, 13 вересня підрозділи морської піхоти ВМСУ і авіації Сухопутних військ ЗС України провели спільні навчання з відбиття висадки ворожого десанту на узбережжі Азовського моря.

26 вересня на узбережжі Азовського моря прикордонники спільно з підрозділами ЗС України, що входять до складу Об’єднаних сил, провели тактичні навчання по відбиттю та стримуванню агресії з моря.