Окупанти відкрили рух вантажних фур по Керченському мосту

Новини
Вантажні фури рухаються по Керченській мосту, 1 жовтня 2018 р Фото: ТАСС

У понеділок, 1 жовтня, були зняті обмеження для проїзду вантажних фур по Керченському мосту, який з’єднав окупований Крим з Краснодарським краєм РФ. До цього часу по мосту дозволявся рух тільки легкового та громадського транспорту.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Управління федеральних автодоріг «Тамань» (упрдор «Тамань») – оператора Керченського мосту.

«1 жовтня в 00:00 зняті обмеження на рух транспортних засобів максимальною масою понад 3,5 тонн, що діяли на автодорожніх підходах до Кримського мосту як з боку Тамані, так і з боку Криму. Рух усіх типів транспорту по автодорозі А-290 через Кримський міст здійснюється відповідно до нормативно-правовою базою, яка регламентує проїзд по федеральних трасах загального користування», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обмеження, що діяли з 16 травня по 1 жовтня 2018 року, були пов’язані з поетапним запуском руху на автопідходах до мосту з боку Криму і російської Тамані і з необхідністю забезпечення безпечного наскрізного проїзду автотранспорту в період пікових навантажень під час високого курортного сезону.

Раніше вантажівки доставлялися з РФ в окупований Крим на вантажних автомобільних поромах.

Як повідомлялось, міст через Керченську протоку Росія почала будувати після анексії Криму в квітні 2015 року. Генпідрядник будівництва мосту – компанія «Стройгазмонтаж» росіського мільярдера Аркадія Ротенберга.

15 травня 2018 року за участі президента РФ Володимира Путіна відбулося відкриття автодорожньої частини Керченського мосту. Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з боку Краснодарського краю РФ і окупованого Криму було запущено 16 травня.

31 липня ЄС ввів санкції проти шести російських компаній, які беруть участь в будівництві Росією Керченського мосту. Обмежувальні заходи введені, зокрема, проти компаній Аркадія Ротенберга – ВАТ «Мостотрест», ТОВ «Стройгазмонтаж» і ТОВ «Стройгазмонтаж – Міст» («СГМ-Міст»).

Кабінет міністрів внесе на розгляд РНБО України пропозицію застосувати санкції до 19 російських компаній, які брали учать в незаконному будівництві Росією Керченського мосту, зокрема, проти компаній російського олігарха Аркадія Ротенберга – ВАТ «Мостотрест», ТОВ «Стройгазмонтаж» і ТОВ «Стройгазмонтаж – Мост» («СГМ-Мост»), які вже перебувають під санкціями США та ЕС.