Володимир Балух перед етапуванням у російську колонію звернеться до українців

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді» Криму, 2 липня 2018 р Фото: RFE/RL

Володимир Балух перед етапуванням у російську колонію звернеться до українців. Правозахисники передадуть заяву українського активіста з Криму на прес-конференції в Києві 9 жовтня.

«09 жовтня, у вівторок, об 11:00 у прес-центрі Главкому (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Володимир Балух напередодні етапу до колонії звертається до українців». Український активіст, політв’язень Володимир Балух після винесення йому несправедливого та незаконного вироку та напередодні етапу до колонії звертається до всіх українців. Учасники брифінгу озвучать звернення, яке Володимир Балух передав з кримського СІЗО всім українцям, та розкажуть про стан здоров’я активіста», – йдеться в повідомленні.

Очікується, що в конференції візьме участь Архієпископ Сімферопольський та Кримський УПЦ КП Климент.

3 жовтня «Верховний суд» окупованого Криму, розглянувши апеляційну скаргу захисту голодуючого українського активіста Володимира Балуха на вирок «Роздольненського районного суду» від 5 липня, скоротив йому термін позбавлення волі з 5 років до 4 років 11 місяців. Українця на засідання не доставили.