Україна готується до відсічі агресії РФ на Азові – Порошенко

Новини

Україна готується до відсічі російської агресії з морського напрямку в Азовському морі.

Про це 14 жовтня на церемонії прийняття присяги ліцеїстами Київського військового ліцею ім.Богуна заявив президент України Петро Порошенко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми готуємося до відсічі російської агресії з морського напрямку – на Азові. Порох треба тримати готовим», – заявив глава держави.

Порошенко відзначив високий рівень боєздатності в українських Військово-Морських сил, «морської піхоти, яка входить в їх склад, бронетанкових підрозділів, підрозділів броньованої техніки, артилерії, бомбардувальників, винищувачів, ударних вертольотів».

За його словами, в Маріуполі на комплексних тактичних навчаннях сил оборони морського узбережжя екіпажі кораблів і катерів ВМС, прикордонників, Нацгвардії, Повітряних сил, артилерії та інженерів «жорстко зустріли і знищили умовний десант противника … і відпрацювали на тверді 12 балів».

Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня 2018 «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні і Сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці».

17 липня президент Петро Порошенко наказав керівництву Збройних сил вжити заходів для припинення провокацій Росії щодо незаконноЇ зупинки та огляду українських та іноземних суден, які прямують через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі.

Начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко заявив, що ВМСУ посилять свою присутність в Азовському морі через незаконні дій Росії щодо обмеження міжнародного судноплавства. Крім того, будуть проведені заходи для зміцнення оборони узбережжя Азова.