Відповідальність за наслідки трагедії в Керчі несуть російські окупанти – Чубаров

Новини
Фото: kerch.com.ru

Вся вина і відповідальність за наслідки трагедії в політехнічному коледжі Керчі, де загинули 18 і поранено понад 40 осіб, повністю покладаються на російську окупаційну владу та органи влади РФ, яка окупувала Крим.

Про це йдеться в заяві голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, яку він опублікував на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Від імені Меджлісу кримськотатарського народу висловлюю співчуття рідним і близьким загиблих і постраждалих в результаті трагедії, що сталася в політехнічному коледжі міста Керчі, тимчасово окупованого Російської Федерацій. Вина і відповідальність за наслідки трагедії, що трапилася, повністю і цілком покладаються на російські окупаційні влади та органи влади Російської Федерації – держави, яка окупувала Крим», – написав Чубаров.

Він також звернув увагу на те, що російськими ЗМІ з посиланнями на «правоохоронні» органи або «очевидців» протягом декількох годин після трагедії були озвучені безліч версій того, що сталося.

При цьому, зазначив Чубаров, підконтрольне уряду РФ мережеве видання «Лента.Ру», в числі інших поспішило поширити інформацію про те, що, підозрюваний в скоєнні злочину «схожий на татарина».

«Опубліковане «Лентою.РУ » твердження про « татарський» слід трагедії моментально було передруковано сотнями інших російських ЗМІ, що дозволяє говорити про готовність російських окупантів приступити до нових репресій і гонінь проти кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму», – підкреслив глава Меджлісу.

Як повідомлялось, 17 жовтня в окупованому Криму в Керченській політехнічному коледжі стався вибух. Причиною трагедії став підрив невстановленого вибухового пристрою. Слідчими органами «Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим» було порушено кримінальну справу за фактом вибуху за ознаками злочину, передбаченого ст.205 КК РФ (терористичний акт).

В результаті вибуху і стрілянини в коледжі в Керчі загинули 18 осіб, постраждали – понад 40. Як заявили в Слідчому комітеті РФ, було встановлено, що їх влаштував 18-річний студент навчального закладу, який потім застрелився. У зв’язку з цим кримінальну справу, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), було перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

На півострові оголошений триденний траур.