Окупанти підозрюють затриманого в Криму Ділявера Гафарова «в участі в збройному формуванні»

Новини
Ділявер Гафаров Фото: Facebook Кримская солидарность

Затриманого 30 жовтня після обшуку в селі Жемчужина Кіровського району окупованого Криму Ділявера Гафарова російські силовики підозрюють в «участі в збройному формуванні на території іноземної держави».

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ділявер Гафаров затриманий за підозрою в скоєнні злочину за ч.2 ст.208 КК РФ «Участь в збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом, а також участь на території іноземної держави в збройному формуванні, не передбаченому законодавством цієї держави, з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації »», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє на своїй сторінці в Facebook кореспондент Радио Свобода Антон Наумлюк, в середу, 31 жовтня, Гафарову оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, 30 жовтня в Криму російські силовики провели обшук в селі Жечужина Кіровського району в будинку Ділявера Гафарова, після якого його затримали. Силовики шукали зброю, але нічого не знайшли, проте вилучили ноутбук, телефони, документи, український і російський паспорти Гафарова. Його відвезли в сімферопольський ізолятор.