У Міноборони розповіли про фейки, які вкидає РФ у ЗМІ

Новини

Міноборони України заявляє про активізацію поширення РФ фейків і інформаційних вкидань через соцмережі і «деякі засоби масової інформації».

Про це на брифінгу повідомив начальник прес-служби Міноборони Олексій Чорнобай, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Укрінформ.

«Звертаємо Вашу увагу, що Російська Федерація в традиційній для себе манері продовжує підвищувати градус ненависті до всього українського, в зв’язку з чим помітно збільшилася кількість російських фейків і вкидань в інформаційному просторі на військову тематику, зокрема, в соціальних мережах і новинних стрічках деяких засобів масової інформації», – сказав представник Міноборони.

За його словами, мета цих дій – посіяти панічні настрої серед українців в умовах воєнного стану.

Зокрема, Чорнобай розповів, що в інтернеті поширюються підроблені документи Міноборони. Як приклад такої «безглуздості» він привів «наказ міністра оборони» про вилучення у власників автомобілів з іноземною реєстрацією для потреб ЗСУ.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».