Оголошено ще одна підозра у справі про вбивство Катерини Гандзюк

Новини
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк оголошено підозру ще одній людині, який є «ключовою фігурою» в цьому злочині.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Одесі, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, підозра оголошено якомусь громадянинові Левіну, відомому в кримінальному світі на прізвисько Москал-молодший.

Луценко розповів, що Левін разом з батьком були засуджені за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області. Вони нападали на водіїв на автомагістралях. Загальна кількість доведених убивств – 15 осіб.

Левін вийшов з місць позбавлення волі достроково, за законом Савченко. «Він був важливим елементом підготовки та організації нападу на Катерину Гандзюк. Я б сказав, за версією слідства, він був ключовою фігурою в цьому злочині», – зазначив Луценко, пише телеканал 24.

Генпрокурор сказав, що Левін виїхав за межі України в день перших затримань у справі Гандзюк.

Також Луценко заявив, що прізвище замовника ГПУ зможе назвати тільки після підготовки і оголошення підозри. «На цей момент новиною є те, що крім організатора, якому підозра було оголошено раніше, додалася ще одна сторона» штабу по нападу на Гандзюк «- громадянин Левін», – сказав генпрокурор.

«Як тільки буде видобуто достатню кількість доказів для пред’явлення підозри замовнику – я про це повідомлю», – додав Луценко.

Як повідомлялося раніше, одним з фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк є голова Херсонської облради, за сумісництвом глава місцевого відділення Батьківщини Владислав Мангер.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, голова Херсонської облради і місцевої ВО «Батьківщина» Владислав Мангер, який є свідком у справі вбивства Катерини Гандзюк, і якого активісти підозрюють в причетності до вбивства, 20 листопада вилетів до Франції.

Нагадаємо, 31 липня на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Невстановлений чоловік облив її концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку госпіталізовано з хімічним опіком.

4 листопада Катерина Гандзюк померла   київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).