ВМСУ в 2019 році отримають нові артилерійські та штурмові катери – ЗМІ

Новини
Малі броньовані артилерійські катери типу «Гюрза-М» ВМСУ Фото: Facebook ВМС ЗС України

ВМСУ в 2019 році отримає два малих броньованих артилерійських катери (МБАК) типу «Гюрза-М» і два десантно-штурмових катери типу «Кентавр».

Про це повідомляє видання Український мілітарний портал, передає Центр журналістських розслідувань.

В даний час в Києві на ВАТ «Кузня на Рибальському» швидкими темпами йде будівництво одного МБАК проекту 58155, підписаний контракт на будівництво ще одного.

Аналогічна ситуація і з будівництвом десантно-штурмових катерів проекту 58503 типу «Кентавр»: укладено контракт на будівництво двох одиниць.

Десантно-штурмові катери проекту 58503 «Кентавр» в Одесі Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Спуск на воду всіх чотирьох одиниць за умови сталого фінансування очікується впродовж наступного 2019 року тоді ж очікується передати катери на баланс Військово-Морських Сил ЗС України», – пише видання.

Видання нагадує, що до складу ВМСУ вже введені 6 малих броньованих артилерійських катерів, два з яких – «Бердянськ» і «Нікополь» були захоплені Росією 25 листопада 2018 у Чорному морі.

Також 19 листопада 2018 року в Одесу прибули два нових десантно-штурмових катери проекту 58503 («Кентавр»), які після завершення всіх необхідних випробувань будуть введені до складу ВМСУ.