ВМСУ спільно з іншими силами оборони посилюють охорону держоб’єктів в Азово-Чорноморському регіоні

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

Військово-Морські Сили ЗС України спільно з іншими силами оборони та безпеки в умовах воєнного стану посилюють охорону та оборону важливих державних об’єктів в Азово-Чорноморському регіоні , зокрема морських портів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-центру Командування ВМСУ.

«Військово-Морські Сили Збройних Сил України спільно з іншими силами оборони та безпеки проводять заходи з посилення охорони та оборони важливих державних об’єктів і морських портів в Азово-Чорноморському регіоні в умовах забезпечення правового режиму воєнного стану в окремих областях України. Зокрема, підрозділи українських ВМС з метою попередження терористичних актів та запобіганню розповсюдження зброї, вибухових і небезпечних речовин, розгортають тимчасові блокпости, проводять комплекс заходів, спрямованих на підготовку до оборони визначених ділянок узбережжя», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Командуванні, проведення подібних заходів сприяє налагодженню взаємодії між складовими силами оборони та безпеки України, удосконалює алгоритм спільних дій у ході підготовки до відсічі збройної агресії з боку РФ, готовність взаємодії під час проведення комплексу режимно-обмежувальних заходів.

Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення на 30 днів воєнного стану в 10 областях України, які межують з Росією і Придністров’ям та розташовані на узбережжях Чорного і Азовського морів. Президент запевнив, що права громадян будуть обмежені тільки в разі російського вторгнення.

28 листопада президент Петро Порошенко підписав Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Нагадаємо, в кінці листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на узбережжі Азовського моря пройшли навчання з управління силами та засобами зенітного ракетно-артилерійського дивізіону в ході відбиття авіаційного удару противника на приморському напрямку.