У Криму фігуранта бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Мустафаєва етапують до психлікарні

Новини
Сервер Мустафаєв Фото: RFE/RL

В окупованому Криму арештованого фігуранта бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», координатора громадського об’єднання «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва етапують до психіатричної клініки.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook кореспондент Радио Свобода Антон Наумлюк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Фігуранта справи Хізб ут-Тахрір (Друга Бахчисарайська група) Сервера Мустафаєва етапують до психіатричної клініки, де йому належить провести місяць», – написав Наумлюк.

Як повідомив виданню Крим.Реалії адвокат Мустафаєва Сергій Легостов, його підзахисного могли відправити до психіатричної лікарні для проведення експертизи.

«На початку слідчий призначав амбулаторну психіатричну експертизу, де протягом дня лікарі працюють, ставлять запитання. Але Сервер вважає себе здоровою людиною і не пішов з ними на контакт. Через це його помістили в стаціонар для більш ретельного спостереження», – сказав Легостов.

Як повідомлялося, 21 травня 2018 року російські силовики провели обшуки в Бахчисараї у координатора об’єднання «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва і в селі Долинне Бахчисарайського району у Едему Смаїлова. Активістів затримали за підозрою в нібито причетності до організації «Хізб ут-Тахрір», забороненої в РФ.

22 травня «Київський районний суд» Сімферполя заарештував кримськотатарських активістів Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова.

23 травня прокуратура АРК почала досудове розслідування за фактом затримання Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова.