Об’єднавчий Собор православної Церкви в Україні буде закритим для ЗМІ

Новини
Софіївський Собор в Києві Фото: pravpost.org.ua

Об’єднавчий Собор помісної православної Церкви в Україні, який відбудеться 15 грудня, буде закритим для ЗМІ, тому журналістів не пускатимуть на територію Софії Київської, де він буде проходити.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook громадська організація «Томос 2018», передає Центр журналістських розслідувань.

«За підсумками роботи підготовчого оргкомітету було визначено формат проведення Собору, як закритий. Тому представники ЗМІ не допускатимуться на територію заповідника Софія Київська та Софіївського Собору», – йдеться в повідомленні.

На початку заходу відбудеться трансляція спільної Молитви Ієрархів та вітального слова. Сигнал виступів отримують всі телеканали та передано на екрани на Софіїівській площі!

«Для представників медіа буде облаштована спеціальна локація – подіум для висвітлення подій навколо Обєднавчого Собору. Жодних обмежень для роботи журналістів на суспільному заході немає. Для виконання своїх обовязків представники ЗМІ потребують мати при собі посвідчення та пройти рамки безпеки», – пояснили в громадській організації.

Як зазначається, робота дронів в районі проведення Собору через заходи безпеки буде неможливою.

Як повідомлялося, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Української помісної православної церкви. На Фанарі заявили, що процес надання томосу буде продовжений. Крім того, Синод визнав недійсними анафеми, які наклала Російська православну церкву наклала на патріарха УПЦ КП Філарета і митрополита УАПЦ Макарія.

Патріарх Київський і Всієї України-Руси Філарет повідомив, що українські православні ієрархи проведуть Собор, на якому буде прийнято рішення про створення єдиної помісної православної церкви.

29 листопада Священний Синод Вселенського патріархату затвердив конституційну хартію (статут) для Української церкви.