На Житомирщині розбився винищувач Су-27, загинув льотчик

Новини
Винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України, Ілюстраційне фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

В Житомирській області, в суботу, 15 грудня, при заході на посадку розбився винищувач Повітряних сил ЗС України Су-27. Загинув пілот, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ, майор Олександр Фоменко.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 15 грудня 2018 року, на Житомирщині, близько 15 години, у ході виконання планових польотів, під час заходу на посадку розбився літак Су-27. Льотчик загинув», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Генштабі, обставини та причини події з’ясовуються.

Як повідомив прес-центр Командування Повітряних Сил ЗС України, на місці події працюють правоохоронні органи та спеціальна комісія Командування Повітряних Сил ЗСУ, фахівці літаючої авіаційно-технічної лабораторії. Причини та обставини катастрофи встановлюються .

Також у прес-центрі повідомили, що загиблий пілот, майор Олександр Фоменко був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ.

Майор Олександр Фоменко Фото: Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

Він народився в 1975 році в м.Шостка Сумської обл. У Збройний Силах України Фоменко служив з 1992 р. Він закінчив Харківський інститут льотчиків Військово-повітряних сил у 1996 році.

Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27.

Мав загальний наліт – 482 год. У 2018 році – 45 год.

Фоменко був підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих та складних метеорологічних умовах. Брав участь в АТО у 2014 році.

Майор Фоменко був одружений, у нього залишилась донька.

Як повідомлялось, 16 жовтня у Вінницькій області в ході багатонаціональних навчань «Clear Sky 2018» («Чисте небо 2018») розбився винищувач Су-27УБ Повітряних Сил ЗС України. Загинули два пілоти, один з них – віськовослужбовець Повітряних Сил США.