Заарештованому кримськотатарському активісту Бекірову досі не передали ліки

Новини
Едем Бекиров Фото: Facebook Элеонора Бекирова

Заарештованому кримськотатарському активісту Едему Бекірову досі не передали ліки.

Про це повідомила дочка Бекирова, Елеонора, передає Центр журналістських розслідувань.

За її словами, Едем Бекіров також потребує в перев’язувальному матеріалі для відкритої рани після ампутації ноги.

«Ми досі не знаємо, де тримають батька! Допуск адвокатів весь час переносять, ми не знаємо про стан важко хворого батька, нічого! Едем Бекіров – інвалід 1 групи, у нього 4 шунта в серце, це наслідки важкого інфаркту, і цукровий діабет. Він повинен приймати по 16 таблеток на день, необхідних для підтримки життя. В’язниця для нього означає смертний вирок», – повідомила Елеонора Бекирова.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова раніше повідомила, що звернулася з проханням терміново надати сприяння в наданні медичної допомоги затриманому кримськотатарському активісту.

Як повідомлялось, 12 грудня на адмінкордоні з окупованим Кримом на російському КПП співробітники ФСБ затримали кримськотатарського активіста, жителя Новоолексіївки Херсонської області Едема Бекірова, який їхав на півострів провідати свою 78-річну матір. Його відвезли до Сімферополя в «кримське управління ФСБ», де пред’явили обвинувачення. У січні 2018 року Бекіров переніс складну операцію на серці, в ході якої йому були встановлені 4 шунти. Він носить знімний протез на правій нозі (нижче коліна).

13 грудня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці – до 11 лютого 2019 року. Окупанти закидають активісту нібито зберігання і транспортування понад 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.