Росія додала до списку санкцій понад 200 осіб і компаній з України

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Уряд РФ у вівторок, 25 грудня, розширив список фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи, додавши в нього понад 200 осіб і компаній з України.

Постанова від 25 грудня 2018 року №1656 «Про розширення списків фізичних і юридичних осіб, щодо яких будуть застосовуватися спеціальні економічні заходи в зв’язку з недружніми діями України щодо російських громадян і юридичних осіб», опублікована на офіційному сайті російського уряду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Підписаною постановою списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи, розширені в цілому більше ніж на 200 осіб і організацій», – йдеться в повідомленні.

Як вказується, раніше санкції Росії поширювалися на 322 фізичних особи та 68 юридичних осіб з України.

qSyVuMSGVf6rKgETIDlFSzvCgkRyvfZt

Російський прем’єр Дмитро Медведєв пояснив розширення списку санкцій проти України необхідністю захисту інтересів Росії, компаній і громадян РФ.

«Список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких будуть застосовуватися спеціальні обмежувальні заходи, розширено. Я підписав відповідну постанову. Це зроблено для захисту інтересів російської держави, компаній і громадян Росії», – написав Медведєв в мікроблозі Twitter.

Як повідомлялось, 1 листопада Росія ввела обмежувальні заходи у відповідь на санкції України. Під російські санкції потрапили 322 фізичних особи, включаючи українських політиків, держчиновників і бізнесменів, а також 68 юридичних осіб.