У Криму «суд» засудив фігуранта «справи Таблігі Джамаат» до 4 років, ще трьох – до умовних термінів

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

«Верховний суд» окупованого Криму у вівторок, 22 січня, засудив до 4 років позбавлення волі фігуранта так званої «справи Таблігі Джамаат» Рената Сулейманова. Ще троє фігурантів справи – Талят Абдурахманов, Сейран Мустафаєв і Арсен Кубедінов отримали умовні терміни.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

««Суддя Верховного суду Криму» Сергій Погребняк оголосив вирок у «справі Таблігі Джамаат». Ренат Сулейманов засуджений за частиною 1 статті 282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації – ред.) на 4 роки позбавлення волі і рік обмеження. Талят Абдурахманов засуджений за частиною 2 статті 282.2 КК РФ (участь в діяльності екстремістської організації – ред.) – 2 з половиною роки умовно, обмеження – рік і випробувальний термін – два роки», – йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомили активісти, фігуранти справи Сейран Мустафаєв і Арсен Кубедінов засуджені за частиною 2 статті 282.2 КК РФ і також до умовних термінів ув’язнення.

У «Кримської солідарності», відзначили, що на минулому засіданні «держобвинувач» запросив у «суду»: для Сулейманова 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму з обмеженням свободи дій на 2 роки і зарахувати час перебування в СІЗО 1 рік за півтора; для Абдурахманова – 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном – 3 роки; для Кубедінова – 4 роки позбавлення волі, з випробувальним терміном – 3 роки.

Як повідомлялося, 2 жовтня 2017 року в Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар. Після обшуків були затримані Ренат Сулейманов, Арсен Кубедінов, Сейран Мустафаєв і Талят Абдурахманов. Російські ЗМІ з посиланням на «кримське управління ФСБ РФ» повідомили, що відомство «викрило в Криму екстремістів з організації «Таблігі Джамаат».

Чотирьох затриманих кримських татар відвезли в будівлю «Управління ФСБ РФ по Криму» в Сімферополі.

Прокуратура АРК відкрила кримінальні провадження і проводить розслідування за фактами незаконних обшуків і затримань кримських татар, проведених ФСБ 2 жовтня в окупованому Криму.