У Криму другий обшук ФСБ провела в будинку кримських татар Абултарових

Новини
Эльміра Абултарова Фото: Facebook Заир Смедля

Другий з оголошених ФСБ обшуків в окупованому Криму в середу, 23 січня, було проведено в селі Данилівка Красногвардійського району в будинку сім’ї Абултарових. ФСБ підозрює члена сім’ї Бекіра Абултарова в нібито участі в забороненій в РФ організації.

Про подробиці обшуку повідомила мати Бекіра Ельміра Абултарова в відеокоментарі, який опублікував в Facebook глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, передає Центр журналістських розслідувань.

«О 6:30 у нас провели обшук. Нам пред’явили постанову на обшук, але копію не залишили і не дозволили зробити. Вели себе досить коректно. У постанові було зазначено, що нібито наш син Абултаров Бекір Шакирович бере участь в якийсь забороненої в Росії організації. Ось на цій підставі вони приїхали до нас з обшуком. Вони шукали матеріали, які могли ми підтвердити участь нашого сина в організації, зброю і наркотики. Вони вилучили мобільні телефони – мій і старшого сина. Також вилучили робочий ноутбук», – розповіла Ельміра Абултарова.

Як повідомлялось, 23 січня в Криму співробітники ФСБ провели обшуки в будинках родичів двох членів громадського формування «Аскер», яке дислокується в Херсонській області біля адмінкордону з півостровом. Один з обшуків пройшов в мікрорайоні Фонтани Сімферополя в будинку батьків заступника командира формування «Аскер» Евеліни Аріфової, яка живе в Херсонській області.