Екс-голову херсонських соціалістів Киви посадили під домашній арешт за підозрою  у стрілянині

Новини
Кирило Стремоусов (стоїть) на засіданні суду Фото: Телеканал Скіфія

Херсонський міський суд 23 січня обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці підозрюваному у стрілянині в приміщенні місцевого прес-клубу «Новий день» екс-керівнику обласної організації Соцпартії Кирилу Стремоусову.

Про це повідомляє з засідання суду кореспондент Центру журналістських розслідувань.

«Суд ухвалив клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо підозрюваного Стремоусова Кирила Сергійовича задовольнити частково. Застосувати щодо Стремоусова запобіжний захід – домашній арешт, заборонивши йому залишати житло з 21:00 до 7:00», – озвучив ухвалу слідчий суддя Херсонського міського суду Д. Гонтар.

Стремоусова підозрюють у скоєенні кримінального правопорушення за фактом групового хуліганства із застосуванням зброї (частина 4 статті 296 КК України).

Голова Соціалістичної партії України Ілля Кива 19 січня повідомив, що на час проведення слідчих дій голова Херсонської обласної організації Соцпартії Кирило Стремоусов відсторонений від посади, а його членство в партії призупинено. В той же час, Кива висловив впевненість в тому, що Стремоусов непричетний до стрілянини в редакції газети «Новий день».

18 січня в редакції херсонської газети «Новий день», де проходила прес-конференція, невідомі розпилили сльозогінний газ і відкрили вогонь із пістолета.

19 січня  за підозрою у збройному нападі на офіс газети «Новий день» співробітники поліції затримали керівника обласної організації Соцпартії Кирила Стремоусова. Начальник відділу комунікації головного управління Національної поліції Херсонщини підполковник Ірина Атаманенко повідомила, що правоохоронці знайшли у Стремоусова травматичний пістолет.

У публікації «Херсонські ЗМІ: ангажованість та відголоски російської пропаганди» Центр журналістських розслідувань вже розповідав про провокативну та проросійську діяльність співвласника і керівника  інформагентства «Таврія Ньюс» Кирила Стремоусова. Він став відомим кілька років тому як організатор  так званих «Русских пробежек» та борець за «Единую Русь». Також Стремоусов у квітні 2018 року брав участь у спробі відбити кримського колаборанта з Євпаторії Сергія Осьмініна біля будівлі міського суду.