У Києві на заводі «Кузня на Рибальському» закладено ще два катери для ВМСУ

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

У Києві на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» 8 лютого закладено ще два бойові катери для Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр Командування ВМСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Закладені сьогодні на замовлення Міністерства оборони України броньований артилерійський катер проекту 58155 («Гюрза-М») та десантно-штурмовий катер проекту 58503 («Кентавр») доповнять сили оборони територіального моря України», – заявив на урочистій церемонії командувач національних ВМС адмірал Ігор Воронченко.

Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Катери такого типу добре зарекомендували себе в морі і на річках, це маневрені та ефективні бойові одиниці», – додав він.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Під час церемонії на секції катерів були встановленні пам’ятні таблички, які символізують «початок життя» нових кораблів.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Сьогодні ми робимо ще один крок для збільшення нашого бойового потенціалу, який би міг спроможно та адекватно реагувати на загрози та виклики. Завдяки нашим зусиллям та таким кораблям, ми робимо ще крок до здобуття миру в нашій державі, – наголосив Ігор Воронченко.

Нагадаємо:

  • До складу ВМСУ вже введені 6 малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155 («Гюрза-М»), два з яких – «Бердянськ» і «Нікополь» були захоплені Росією 25 листопада 2018 у Чорному морі.
  • Також 19 листопада 2018 року в Одесу прибули два нових десантно-штурмових катери проекту 58503 («Кентавр»), які після завершення всіх необхідних випробувань будуть введені до складу ВМСУ.