Українські морпіхи проводять практичні заняття на нових десантних катерах «Кентавр»

Новини
Фото: Facebook Командування морської піхоти ВМС ЗСУ

Українські морські піхотинці проводять практичні заняття на нових броньованих десантно-штурмових катерах «Кентавр», які зараз проходять випробування в Одесі, після чого будуть передані Військово-Морським Силам ЗС України.

Відповідний відеоролик опублікований на сторінці в Facebook командування морської піхоти ВМС ЗСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«Практичні заняття морських піхотинців на броньованих десантно-штурмових катерах «Кентавр»», – йдеться в повідомленні під ним.

На відео відображено момент завантаження морських піхотинців на десантний катер.

При цьому подробиці самих навчань поки не розкриваються. Відомо лише, що в ході практичних зянять морпіхи взаємодіють з малими броньованими артилерійськими катерами ВМСУ.

Нагадаємо:

  • 19 листопада 2018 року в Одесу прибули два нових десантно-штурмових катери проекту 58503 («Кентавр»), які після завершення всіх необхідних випробувань будуть введені до складу ВМСУ.
  • 8 лютого 2019 року в Києві на ЗАТ «Завод «Кузня на Рибальському» були закладені ще два бойових катери для ВМСУ: броньований артилерійський катер проекту 58155 («Гюрза-М») і десантно-штурмовий катер проекту 58503 («Кентавр»).
  • Десантно-штурмові катери «Кентавр» призначені для несення патрульної служби на річках і прибережних морських акваторіях, доставки і висадки десантів. Короткі технічні характеристики катерів: водотоннажність – 47 тонн (повна); довжина – 24,3 м; ширина – 4,8 м; осадка – 1,0 м; автономність – 5 діб; екіпаж – 5 осіб; максимальна швидкість – до 50 вузлів (93 км/ч); дальність плавання – не менше 500 миль (при швидкості 11 вузлів); десантомісткість – до 32 чоловік. Варіант озброєння для ВМСУ передбачає установку: двох пускових установок 80-мм реактивної системи залпового вогню; двох бойових модулів з кулеметами калібром 12,7 мм і 40 мм гранатометом; систему для димових завіс.