Героїня пропагандистського фільму бойовиків перейшла на сторону України разом з доказами участі РФ у війні на Донбасі – ЗМІ

Новини
Світлана Дрюк Фото: YouTube ТСН

Заступник командира полку бойовиків ОРДЛО Світлана Дрюк, яка стала прообразом головної героїні російського пропагандистського фільму «Ополченочка», покинула окуповану територію і співпрацює з контррозвідкою СБУ, передавши докази безпосередньої участі РФ у війні на Донбасі.

Про це розповів журналіст Андрій Цаплієнко в сюжеті програми ТСН, передає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляється, останнім часом Дрюк передавала важливу інформацію українським спецслужбам, і контррозвідка організувала евакуацію «народної героїні Новоросії» і її дітей з окупованої території.

Зокрема, Дрюк передала українським спецслужбам документи про секретні випробуваннях модифікованого російського танка Т-72Б3 в Донецькій області та інші докази перекидання новітньої техніки РФ через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Керував випробуваннями капітан Збройних сил РФ Юрій Прилуцький. Однак його іменний танк «Привид» і ще сім Т-72 були підірвані українськими диверсантами біля окупованого міста Чистяково (колишній Торез). Через кілька днів після цього Дрюк покинула ОРДЛО. Незабаром українська контррозвідка вивезла її дітей Дмитра та Наталю на підконтрольну Україні територію.

За її словами, російські окупанти розробили алгоритм розгортання нових підрозділів ЗС РФ на базі «народної міліції ДНР». Так, в кожній армійської частини бойовиків ОРДЛО вже підготовлені документи прикриття для російських військових, яких будуть видавати за мобілізованих місцевих жителів.

«Всі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку робиться три частини – якщо в полку дві тисячі осіб, то зайде шість тисяч росіян», – пояснила Дрюк. Таким чином, окупаційний контингент може бути доведений до 100 тисяч осіб.

Дрюк вже висловила готовність давати свідчення проти свого колишнього командування в Міжнародному кримінальному трибуналі в Гаазі і надати докази, що підтверджують злочини росіян і їх наміри подальшого вторгнення на українську територію.

Світлана Дрюк стала прообразом головної героїні російського пропагандистського фільму «Ополченочка», який знімають на окупованій території Луганської області. Прем’єра картини про жіночий танковий екіпаж «ЛНР» запланована на 9 травня.

Нагадаємо:

  • У серпні 2018 року контррозвідника СБУ переправила з окупованого Донецька колишнього «міністра культури ДНР» Юрія Лекстутеса, який був завербований українською спецслужбою і попросив про евакуацію з окупованої території.
  • У версены 2018 року стало відомо, що контррозвідка СБУ провела спецоперацію, в ході якої вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього так званого «міністра агропромислової політики і продовольства ДНР» Алію Камара.