Кандидатам, які не опікуються питанням Криму, почали вручати «чорні мітки» – Барієв

Новини
Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу Ескендер Баріев Фото: investigator.org.ua

Кандидатам в президенти України, які не згадали про питання Криму у своїх передвиборчих програмах, Міжнародний руху за звільнення Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA почав вручати «чорні мітки».

Про це голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескандер Барієв повідомив Центру журналістських розслідувань.

«Є ті (кандидати – ред.), хто збирається торгувати з Криму. Ми їм офіційно направили листи і просили до 15 березня дати відповідь, яким чином вони збираються це робити, з ким будуть укладати договори. На сьогоднішній день у нас інформації немає і тому відносно них ми запускаємо «чорні мітки». Сьогодні вже збираємося вручити в руки мітки Сергію Капліну і Олександру Морозу», – розповів Барієв.

За його словами, в першу чергу мітки вручають тим, хто до 15 березня не відповів на запитання, як кандидати збираються вести торгівлю з Криму та з ким укладати договори з постачання води, електроенергії та продуктів.

Наступним кандидатам, які не опікуються Кримом, планують вручити «чорні мітки» 20 березня. Загалом, до кінця тижня #LIBERATECRIMEA планує вручити «чорні мітки» 8 кандидатам. Зокрема, до списку потрапили: Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Олександр Соловйов, Олександр Мороз, Юрій Кармазін, Сергій Каплін, Олег Ляшко та Віктор Бондар.

Після вручення «чорної мітки», активісти Кримськотатарського ресурсного центру планують запрошувати журналістів та відвідувати штаби цих кандидатів, просити кандидатів сказати, що вони думають про Крим і що планують робити для його деокупації.

Нагадаємо:

  • 20 лютого Ескендер Барієв повідомив, що на кандидатів в президенти, які не опікуються питанням Криму, чекає «чорна мітка».
  • 28 лютого Міжнародний рух #LIBERATECRIMEA під час акції на Майдані Незалежності «Україно, пам’ятай: Крим окуповано!» озвучив 9 прізвищ кандидатів у президенти, які отримають «чорну мітку».
  • 8 березня  ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з виборів президента України 31 березня для голосування в день виборів і форму виборчого бюлетеня для повторного голосування. Після скасування реєстрації 5 кандидатів на пост президента України бюлетень для голосування в день виборів міститиме прізвища 39 кандидатів на президентський пост і відомості про них.