Вкрадену в України «Массандру» з ДУСі Путіна повернули «уряду» Криму – на продаж

Новини
Дегустационный зал "Массандра"

«Влада» окупованого Криму «отримала у власність» вкрадене у України виноробне підприємство «Массандра», яке збираються незаконно продати в першому кварталі 2020 року. До цього  знаменитий виноробний концерн перебував у структурі Управління справами президента РФ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу «Мінсільгоспу Криму».

Акт прийому-передачі підписали «міністр» сільського господарства окупаційного уряду Андрій Рюмшин і «начальник територіального підрозділу управління справами президента РФ в Криму» Олег Подолько.

Акт був підписаний в рамках виконання розпорядження уряду РФ «про перехід «Массандри» у власність півострова».

Нагадаємо:

  • В кінці березня 2014 роки так званий «Госсовєт Криму» «націоналізував» 131 компанію агропромислового комплексу, серед яких державні Інститут виноградарства і вина «Магарач» (з агрофірмою і заводами), НВАО «Масандра», до складу якого входять Головний завод і дев’ять радгоспів-заводів, і завод шампанських вин «Новий Світ».
  • У липні 2014 року об’єднання «Масандра» було внесено в санкційні списки ЄС. У грудні 2015 року потрапило під санкції США.
  • У жовтні 2014 року кримська «влада» передала держконцерн «Національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра» Управлінню справами президента РФ.
  • В кінці грудня 2015 року «Массандра» почала розпродаж унікальних колекційний вин всесвітньо відомого підприємства.
  • 25 лютого 2019 року голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про передачу виробничо-аграрного об’єднання (ПАТ) «Массандра» з «федеральної власності» в «власність Республіки Крим».
  • 26 лютого «спікер Госсовєта Криму» Володимир Константинов заявив, що «Массандра» може бути приватизована.