У НСТУ готові до дебатів. ЦВК не планує змінювати постанову про теледебати

Новини
Володимир Зеленський та Петро Порошенко Фото: Facebook

Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) готова до дебатів між кандидатами на пост Президента України 19 квітня. В свою чергу, у ЦВК зазначили, що немає підстав змінювати постанову про теледебати, вони пройдуть згідно закону.

Про це під час брифінгу розповів генеральний директор НСТУ Зураб Аласанія, передає Центр журналістських розслідувань.

“Готові на офіційні дебати 19-го числа о 20 годині протягом однієї години. Після того готові представити, предоставити кандидатам можливість більш вільно, поза межами офіційних дебатів і державних коштів провести те, що можно називати ток-шоу”, – запевнив Аласанія.

Під час брифінгу голова ЦВК Тетяна Сліпачук запевнила, що наразі немає підстав для зміни постанови від 5 травня 2014 року №472, якою визначається, що дебати між кандидатами мають проходити в студії Суспільної телерадіокомпанії. Також вона підкреслила, що від кандидатів до ЦВК не ніяких звернень щодо зміни нормативних актів, які регулюють формат проведення передвиборчих дебатів, не надходили.

Глава Суспільного мовлення України Зураб Аласанія Фото: Детектор медіа

“Жоден зі штабів кандидатів у президенти не звертався до Центральної виборчої комісії ні письмово, ні усно», – розповіла голова ЦВК.

За її словами, якщо ніхто з кандидатів не приїде на офіційні дебати, на екрані студії з’явиться повідомлення з вибаченням, але дебати не відмінять.

“Вибачте, кандидати на пост Президента України ПІБ не з’явилися у студії на теледебатах”, – запевнила Сліпачук.

Коштуватиме одна година дебатів на “Суспільному” приблизно 5,6 мільйонів гривень.

Тетяна Сліпачук, голова ЦВК фото: lb.ua

Раніше голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що близько 6 мільйонів гривень потрібно витратити, щоб провести дебати кандидатів у президенти на НСК «Олімпійський».

  • Кандидат у президенти Петро Порошенко покликав на дебати Володимира Зеленського 14 квітня на НСК «Олімпійський».
  • Кандидат в президенти Володимир Зеленський запевняє, що дебати з чинним президентом Петром Порошенком відбудуться 19 квітня на НСК «Олімпійський».
  • Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що офіційні дебати Володимира Зеленського та Петра Порошенка повинні проводитися в студії Суспільного.
  • 7 квітня Центральна виборча комісія України оголосила офіційні результати першого туру виборів президента 31 березня. За ними, до другого туру, який відбудеться 21 квітня, проходять кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко, яких і буде внесено до виборчого бюлетеню для повторного голосування.