На адмінкордоні з Кримом затриманий кримськотатарський активіст Раїм Айвазов

Новини
Раїм Айвазов Фото: Facebook Крымская солидарность

При перетині адмінкордону з окупованим Кримом на російському КПП затриманий кримськотатарський активіст Раїм Айвазов. Його родичи не можуть встановити з ним зв’язок та з’ясувати де він утримується.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Стало відомо, що кримський татарин, Айвазов Раїм Халілович при перетині російського кордону на КПП «Каланчак» був затриманий. Затримали о 12 годині, на зв’язок виходив о 3 годині. Зараз з ним немає зв’язку понад п’яти годин», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, родичі затриманого подзвонили на гарячу лінію ФСБ і гарячу лінію прикордонної служби ФСБ. Співробітники прикордонної служби відмовили в наданні інформації, а також повідомили про те, що отримати будь-які дані про затриманого можна в Сімферополі в «Прикордонному управлінні ФСБ по Республіці Крим» (вул.Федотова).

«Сім’я затриманого Раїма Айвазова приїхала до Сімферополя, за вказаною співробітниками прикордонної служби адресою, однак їм відмовили в наданні інформації. Рідні дзвонять на гарячу лінію 102, щоб залишити заяву про викрадення людини на кордоні», – розповіли в «Кримській солідарності».

Як зазначається, Раїм Айвазов – житель мікрорайону Кам’янка Сімферопольського району, кримськотатарський активіст, який займався організацією передач для кримських політв’язнів, утримуваних в СІЗО Ростова-на-Дону.

Нагадаємо:

  • 26 березня на адмінкордоні з окупованим Кримом російські прикордонники ФСБ затримали активістів «Кримської солідарності» Ремзі Бекирова і Руслана Сулейманова. Їх відпустили через кілька годин після «проведення заходів і складанная процесуальних документів».