У Криму «суд» заарештував до 10 червня імама мечеті під Севастополем

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Севастопольський міський суд» заарештував до 10 червня Рустема Абілєва, імама мечеті в селі Штурмове Балаклавського району Севастополя, затриманого 15 квітня російським силовиками після обшуку в його будинку і самій мечеті. Його підозрюють в «публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності».

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Імаму мечеті с. Штурмове Севастопольського району, Рустема Абілєва, рішенням Севастопольського міського суду обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 10 червня 2019 року», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, стосовно Рустема Абілєва було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності).

Абілєв був головним спонсором будівництва мечеті в селі Штурмове.

Нагадаємо:

  • 15 квітня в Криму російські силовики провели обшук в будинку Рустема Абілєва, імама мечеті в селі Штурмове Балаклавського району Севастополя, а також в самій мечеті. Рустем Абілєв працює лікарем-стоматологом, веде стоматологічну практику у власній клініці. Після обшуку Абілєва затримали і відвезли до відділу ФСБ в Севастополі.