У #LIBERATECRIMEA не отримали повних відповідей щодо питань Криму і Донбасу від кандидатів у президенти

Новини
Фото: ctrcenter.org

У Міжнародному русі за звільнення Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA так і не отримали повних відповідей про позиції кандидатів в президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленскього, які беруть участь у другому турі виборів, щодо питань Криму та Донбасу.

Про на прес-конференції у п’ятницю, 19 квітня, розповів представник #LIBERATECRIMEA Сергій Пархоменко, передає Центр журналістських розслідувань

«Петро Порошенко окреслив два моменти: буде продовжено боротьба за права людини, відновлення територіальної цілісності. Він наголосив на тому, що, у разі його переобрання, буде скликано саміт «Нормандського формату» і буде підійматись питання деокупації Донбасу і Криму. Зеленський нічого не сказав, не зрозуміло, як він буде діяти», – підкреслив Пархоменко.

Він зазначив, що #LIBERATECRIMEA тиждень тому відправив питання щодо Криму до штабів кандидатів в президенти України, однак стовідсоткових відповідей вони так і не отримали.

Немає позицій кандидатів ні з питання звільнення політв’язнів, ні про колабораціонізм, ні про додаткові соцвиплати та соцдопомогу переселенцям. Немає також відповіді від кандидатів та штабів на запитання щодо спільного користування Азовським морем Україною і РФ.

При цьому, як і раніше, Порошенко наголосив на необхідності посилення міжнародних санкцій проти Росії. Це, на його думку, допоможе протидіяти російській агресії та репресіям в Криму.

Стосовно Зеленського у #LIBERATECRIMEA нагадали відповідь штаба кандидата національному лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву про те, що кримськотатарський народ має отримати конкретний план підтримки та гарантії з боку держави, західних партнери і в перспективі кримські татари будуть мати можливість вільно жити в українському Криму.

У #LIBERATECRIMEA вважають, що Порошенко і Зеленський не відповіли на всі запитання через те, що вони можуть бути незручними для самих кандидатів.

Нагадаємо:

  • 29 березня представники Міжнародного руху за звільнення Криму та солідарністю з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA підвели підсумки, хто з кандидатів в президенти найбільше опікується питаннями Криму.
  • 11 квітня #LIBERATECRIMEA відправив питання щодо Криму до штабів кандидатів у президенти України Володимира Зеленського і Петра Порошенка, які вийшли до другого туру виборів. На відповідь кандидатам дали тиждень.