Релігійні лідери України після зустрічі з Зеленським закликали жителів Донбасу і Криму до миру

Новини
Фото Facebook Володимира Зеленського

Очільники головних релігійних громад України після зустрічі з обраним президентом України Володимиром Зеленським звернулися до населення окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей з закликом до примирення.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на офіційну сторінку Володимира Зеленського в Facebook, де опубліковано відеоролик зі зверненням релігійних лідерів.

Зокрема, до жителів окупованих територій звернулися почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, голова УПЦ МП митрополит Онуфрій, глава УГКЦ Святослав (Шевчук), муфтій Криму Айдер Рустемов, муфтії Ахмед Тамім та Саїд Ісмагілов, головні рабини Одеси і півдня України – Авраам Вольф, Дніпра і Дніпропетровській області – Шмуель Камінецький, Харкова та сходу України – Мойше Москович, Києва – Мойше Реувен Асман і Донбасу – Пінхас Вишецкій.

Лідери релігійних громад закликали до миру і здорового діалогу заради цілісності України і процвітання майбутнього покоління. За їхніми словами, будь-яке питання можна вирішити за столом переговорів.

«Результатом зустрічей з релігійними лідерами стало послання миру для мешканців Криму і Донбасу.
Спасибі всім, хто погодився», – прокоментував відеоролик Володимир Зеленський.

Нагадаємо:

  • Новообраний президент України Володимир Зеленський вважає, що його інавгурація має відбутися 19 травня, щоб в умовах зовнішньої агресії для країни уникнути «вакууму влади».
  • Оболонський райсуд Києва оштрафував новообраного президента України Володимира Зеленського на 850 грн за демонстрацію виборчого бюлетеня на дільниці під час голосування у другому турі виборів 21 квітня.
  • Новообраний президент України Володимир Зеленський на зустрічі з муфтіями України заявив, що хоче на ділі об’єднати Україну, для чого слід почати конструктивний і відвертий діалог з усіма громадянами України, зокрема на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.