Суди в РФ продовжили на три місяці арешт кримським татарам, затриманим в Криму 27 березня

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

Російські суди в Таганрозі і Ростові-на-Дону в понеділок, 13 травня, продовжили арешт кримським татарам, затриманим після масових обшуків в окупованому Криму, до 15 серпня.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, Таганрозький міський суд продовжив арешт кримськотатарським активістам, фігурантам так званої «справи Хізб-ут-Тахрір» Сейрану Муртаза, Енверу Аметову, Меджиту Абдурахманову і Рустему Сейтхалілову до 15 серпня 2019 року.

Крім того, Ленінський районний суд в Ростові-на-Дону також продовжив арешт кримськотатарським активістам Ремзі Бекірову, Шабану Умерову і Різі Ізетову до 15 серпня 2019 року.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строгонівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У мікрорайні Кам’янка силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва.
  • У ФСБ РФ заявили, що в Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ.
  • У російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.