Рада не включила до порядку денного президентські законопроекти щодо виборів і держзакупівель

Новини
Володимир Зеленський, президент України фото: скриншот YouTube

Депутати Верховної Ради не включили до порядку денного сесії парламенту проекти законів президента Володимира Зеленського про зміну системи виборів депутатів парламенту і щодо державних закупівель у період виборів.

На наступне пленарне засідання Верховна Рада збереться тільки 28 травня, пише Центр журналістських розслідувань.

За включення до порядку денного проекту закону «Про зміну системи виборів депутатів парламенту» проголосували всього 92 депутати, а 68 – проти.

Також за розгляд законопроекту щодо державних закупівель в період виборів проголосували 127 депутатів з необхідних 226.

Спікер Андрій Парубій констатував відсутність кількості голосів для включення обох президентських законопроектів до порядку денного сесії і закрив засідання парламенту. При цьому він додав, що всі фінансові питання позачергових виборів Верховної Ради уряд зможе вирішити і без прийняття пропонованого закону.

Нагадаємо:

  • Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України восьмого скликання. «Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання. Дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки », – заявив Зеленський. На прийняття зазначених законів новий президент дав два місяці.
  • Позачергові вибори до парламенту призначені на 21 липня.
  • У будівлі Верховної Ради України в понеділок, 20 травня, новообраний президент України Володимир Зеленський приніс присягу народу України.