Зеленський вніс до Ради подання на звільнення Клімкіна, Полторака та Грицака

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: скриншот YouTube

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 30 травня, вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посад міністр зовнішніх справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака та голови СБУ Василя Грицака. Готуються документи на звільнення Генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію президентської прес-служби.

«Глава держави звернувся до парламенту щодо звільнення Павла Клімкіна з посади Міністра закордонних справ України, Степана Полторака – з посади Міністра оборони України. Третє подання стосується звільнення Василя Грицака з посади Голови Служби безпеки України», – йдеться у повідомленні.

У поданнях зазначається, що президент діє на підставі Конституції та відповідних законів України.

Зеленський наполягає на невідкладному розгляді Радою цих питань.

Крім того, в Адміністрації президента також готуються матеріали щодо звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України.

Нагадаємо:

  • 17 травня Павло Клімкін заявив, що подає у відставку з посади міністра закордонних справ та буде балотуватися до парламенту. Свою заяву він пообіцяв передати новообраному президенту в день інавгурації 20 травня.
  • 20 травня новообраний президент України Володимир Зеленський приніс присягу народу України. В цей же день міністр оборони України Степан Полторак та голова Служби безпеки України Василь Грицак подали у відставку.