Журналістка Юлія Мендель стала прес-секретарем Зеленського

Новини
Президент України Володимир Зеленський і його прес-секретар Юлія Мендель Фото: Facebook Команда Зеленського

Прес-секретарем президента України Володимира Зеленського стала 32-річна журналістка Юлія Мендель, яка перемогла в оголошеному самим Зеленський відкритому конкурсі. Участь в ньому взяли близько чотирьох тисяч осіб.

Про це повідомляє «Команда Зеленського» у Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«У конкурсі взяли участь близько чотирьох тисяч осіб. У фінал вийшли троє, з ким особисто спілкувалися Зеленський і члени команди з АП. Претендентам влаштували імпровізовану прес-конференцію з несподіваними запитаннями українською та англійською мовами. Оцінювалися розуміння політичного контексту в Україні та світі, стресостійкість, світоглядні позиції, почуття гумору та швидкість реакції», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Юлії Мендель 32 роки. Вона навчалася журналістиці в Києві, брала участь у тренінгу для журналістів у Єльському університеті в США, працювала на телеканалах ICTV, «Еспрессо-ТВ» та «Інтер». Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

Трохи пізніше на президентському сайті був опублікований указ президента №350/2019 про призначення Юлії Мендель прес-секретарем глави держави.

Нагадаємо:

  • 30 квітня новообраний президент України Володимир Зеленський після оприлюднення ЦВК результатів виборів оприлюднив відео, в якому висловив подяку всім українцям і оголосив конкурс на посаду речника президента.
  • Вже до 3 травня на електронну адресу HR-департаменту команди Зеленського надійшло понад 3000 резюме. Серед них журналісти, піар-менеджери, телеведучі, блогери, студенти профільних факультетів і актори.