Екс-главу Нацполіціі Київської області перевели в зону ООС: звільнився після смерті п’ятирічного Кирила Тлявова

Новини
Дмитро Ценов фото: mykyivregion.com.ua

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов, якого відправили на Донбас після загибелі п’ятирічного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому Київської області, у вбивстві якого підозрюють місцевих поліцейських, очолить в зоні проведення Операції об’єднаних сил поліцейські сили.

Про це ообщем перший заступник голови Нацполіціі В’ячеслав Аброськін, пише Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні вранці командувачу ООС генералу Олександру сирским представив нового керівника поліцейських сил в зоні проведення Операції об’єднаних сил генерала Дмитра Ценова», – написав він.

За словами Аброськіна, в складі сил ООС на постійній основі несуть службу понад тисячу співробітників Національної поліції.

«Основне завдання – виявлення терористів, вилучення зброї та вибухівки, забезпечення громадського порядку», – додав він.

Нагадаємо:

  • У Переяславі-Хмельницькому двох поліцейських підозрюють в тому, що 31 травня з вогнепальної зброї вони поранили п’ятирічного хлопчика Кирила Тлявова, який помер в лікарні. 4 червня були арештовані підозрювані – Іван Приходько та Володимир Петровець.
  • У Херсоні близько сотні активістів та небайдужих мешканців взяли участь у всеукраїнській акції пам’яті п’ятирічного Кирила Тлявова.
  • У Переяславі-Хмельницькому Київської області під час акції протесту в зв’язку зі смертю 5-річного Кирила Тлявова двоє поліцейських отримали травми ніг.
  • Глава МВС Арсен Аваков заявив, що не піде у відставку через загибель п’ятирічного Кирила Тлявова. Глава МВС заявив, що в дитину стріляли з рушниці, а серед підозрюваних є жінка, яка нібито заховала зброю.