ДПСУ заборонила в’їзд до України російському рок-музиканту, який їздив до окупованого Донецька

Новини
Ян Комарницький Фото: Facebook

Українські прикордонники в аеропорту «Київ» не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію гітаристу російської рок-гурту «Бахит-компот» Яна Комарницького, який у 2016 році без дозволу української влади їздив до окупованого Донецька.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

В ході проведення перевірки у пункті пропуску «Жуляни» пасажирів, які прибули із Мінська, прикордонники встановилио, що громадянин РФ у 2016 році в’їхав на тимчасово окуповану територію України у місто Донецьк та виїхав з неї без отримання відповідного дозволу та поза контрольних пунктів в’їзду-виїзду, в порушення ч.2 ст.10 закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

«За рішенням начальника Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», громадянину Росії 1973 року народження, гітаристу гурту «Бахыт-компот», заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки. Наразі громадянина РФ повернуто зворотним рейсом», – йдеться у повідомленні.

У відомстві не назвали ім’я російського рок-музиканта, однак він сам повідомив про заборону вїзду до України на своїй сторінці у Facebook.

«З одної спроби вгадайте країну, в якій громадянину Росії відмовлено у в’їзді, з огляду на те, що він в 2016 році порушив закон, прийнятий в 2019-м», – написав Комарницький, хоча насправді порушений ним закон «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованих територій України» був ухвалений 15 квітня 2014 року.

Комарницький також працює кореспондентом російського пропагандистського телеканалу «Царьград ТВ», засновником якого є російський «православний олігарх» Костянтин Малофєєв, що знаходиться під західними санкціями.

Загалом з початку 2019 року співробітники Держприкордонслужби під час в’їзду в Україну відмовили у перетинанні державного кордону та повернули зворотно 20 діячів культури та мистецтва РФ, які порушили українське законодавство.

Нагадаємо:

  • На початку квітня 2018 року українські прикордонники в міжнародному аеропорту «Київ» не пропустили через держкордон музиканта популярної російської поп-групи «А’Студіо», який в 2016 році гастролював в окупованому Росією Криму. Йому на 3 роки заборонили в’їзд в Україну.
  • 14 травня 2018 року українські прикордонники в київському аеропорту «Жуляни» не пропустили до України російську співачку Світлану Сурганову, яка в 2016 році незаконно відвідувала окупований Крим через закритий пункт пропуску. Артистці на 3 роки заборонений в’їзд на українську території.