СБУ прийшла з обшуками до екс-заступника голови Херсонської ОДА Рищука

Новини
Євген Ріщук, Екс-заступник голови Херсонської ОДА Фото: investigator.org.ua

В будинку, коному клубі та офісі екс-заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука проводять обшуки співробітники СБУ.

Про це повідомив сам Рищук, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Мост».

«Я на даний момент знаходжуся у Києві, мені повідомили, що вдома та в офісі проходять обшуки СБУ у справі Катерини Гандзюк», – повідомив Рищук.

Він вчергове заявив, що не має відношення до вбивства Катерини Гандзюк, але його прізвище вже півроку називають в числі ймовірних замовників вбивства.

Батько Катерини Гандзюк заявляв, що Ріщук співпрацює з організатором вбивства дочки. Сама ж Гандзюк називала його ймовірним замовником нападу. Водночас Ріщук не визнає своєї причетності до нападу.

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • П’ятеро нападників на херсонську активістку Катерину Гандздюк, включаючи організатора і виконавців, пішли на угоду зі слідством і визнали себе винними.
  • Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоди зі слідством п’ятьох фігурантівсправи вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк — Сергія Торбіна, Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В’ячеслава Вишневського, Володимира Васяновича.