Українець отримав термін за «наругу» над пам’ятником російським окупаційним військам

Новини

У Криму «суд» засудив до шести місяців колонії-поселення Максима Сокуренка, який облив червоною фарбою пам’ятник «ввічливим людям» – російським військовим без розпізнавальних знаків, які захопили Крим в лютому 2014 року, і дівчинці з котом.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Сокуренко М.С. є громадянином України, не визнає факт входження Криму до складу Росії за результатами референдуму 16 березня 2014 року, а також вважає незаконним перебування державної символіки Росії на території Криму. Для вираження своєї громадянської позиції, з метою залучення уваги діючої влади, облив пам’ятник солдатам і офіцерам російської армії », – сказано у вироку, який знаходиться в розпорядженні правозахисників.

Повідомляється, що вирок винесли ще 17 квітня 2019 року, але інформацію про це правозахисники отримали тільки зараз.

У вироку також говориться про те, що Сокуренко не визнав своєї провини і в судовому засіданні заявив про свою відмову отримувати російський паспорт.

  • Вночі 28 січня 2019 року Максим Сокуренко облив червоною фарбою так званий “пам’ятник ввічливим людям” в центрі Сімферополя. Максим Сокуренко був затриманий співробітниками «поліції» і доставлений в ІТТ Сімферополя. Спочатку на нього склали протокол про адміністративне правопорушення, але пізніше завели кримінальну справу за ч.2 статті 214 КК РФ (вандалізм), що загрожує обмеженням волі на строк до трьох років, або примусовими роботами на строк до трьох років.