США розглядають запит України щодо купівлі військового обладнання у Пентагону – Тейлор

Новини
Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор Фото: ua.usembassy.gov

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що Україна вперше направила Сполученим Штатам запит про придбання військового обладнання через програму продажу Пентагону. Вашингтон зараз розглядає запит Києва.

Про це повідомило в мікроблозі Twitter посольство США в Україні, передає Центр журналістських розслідувань.

«Я радий повідомити, що Україна вперше звернулася із запитом придбати військове обладнання через програму продажу Міністерства оборони США. Ми розпочинаємо процес перегляду цього запиту. Сполучені Штати непохитно стоять на позиції підтримки суверенітету, територіальної цілісності України та реформування її оборонного сектору», – цитує Тейлора американське посольство.

Нагадаємо:

  • 25 січня 2019 року у Сенаті США група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій представила проект резолюції, яка закликає до посилення військової допомоги Україні, зокрема, з метою зміцнення її морських спроможностей попереджувати та відбивати подальшу російську агресію в Азовському та Чорному морях.
  • Як заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні посол Курт Волкер, Сполучені Штати Америки продовжать співпрацю з Україною для нарощування її військових можливостей, включаючи поставку бойової (летальної) зброї.
  • Структури Міністерства оборони США вже почали процедури укладання контрактів на поставку обладнання та надання послуг для оборонного сектора України за рахунок коштів бюджету 2019 року.
  • 27 червня 2019 року Сенат США, верхня палата Конгресса, ухвалив законопроект про оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2020 рік, у якому передбачається збільшення військової допомоги Україні до 300 млн дол. З них 100 млн дол, передбачені виключно на летальні види озброєнь, зокрема на протикорабельні ракети.