Фальсифікація виборів: члени комісії залили підписані протоколи чорнилом

Новини

У Бахмуті Донецької області в одній з дільничних виборчих комісій вибори до Верховної Ради члени комісії залили підписані протоколи чорнилом, щоб приховати їх від поліції.

Про це повідомив спікер Нацполіціі Ярослав Тракало, пише Центр журналістських розслідувань.

«У школі Бахмута, де знаходиться 624 ДВК, члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів з підсумками результатів голосування. Залишалося в потрібний момент вписати прізвище кандидата-« переможця «або» правильне «назва партії. З метою приховати сліди злочину, члени комісії залили підписані протоколи чорнилом. за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 стататі 158 Кримінального кодексу України – »… фальсифікація виборчих документів …, підсумків голосування», – написав Тракало.

  • Станом на 9 годину ранку неділі в Україні не відкрилося 8 виборчих дільниці, повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.
  • За його словами, у Чернігівській області не відкрилося 4 дільниці, 2 з яких не передали або передають документи у зв’язку зі зміною складу комісії.
  • Водночас перший заступник міністра внутрішній справ Сергій Яровий повідомив, що ще 16 дільниць в Україні почали роботу із запізненням.