ЦВК лишилось прийняти протоколи з одного округу

Новини

Центральна виборча комісія України (ЦВК) прийняла оригінальні протоколи про підсумки голосування зі 198 виборчих округів. Лишився один.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

29 липня після перерви в засіданні Комісія продовжила приймати протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування у загальнодержавному окрузі та одномандатних округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Для розгляду та подальшого опрацювання було прийнято відповідні протоколи про підсумки голосування ОВК ОВО № 198.

Таким чином, станом на 29 липня Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки голосування ОВК 198 одномандатних виборчих округів.

Водночас Комісія доручила підготувати та надати протоколи про підсумки голосування ОВК ОВО №79 з поміткою «Уточнений» до 31 липня.

Нагадаємо:

  • 21 липня 2019 року в Україні пройшли позачергові вибори до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі мали можливість проголосувати за одну з 22 партій, які брали участь у виборах. Також виборці могли проголосувати за одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті боролись 3220 кандидати: 1404 представляли 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.
  • У день голосування на позачергових виборах до Верховної Ради спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не виявили системних порушень виборчого законодавства чи конфліктів, які б дестабілізували хід голосування чи мають суттєвий вплив на результати волевиявлення громадян.
  • Центральна виборча комісія України опрацювала всі електронні протоколи окружних виборчих комісій на позачергових виборах до Верховної Ради. За ними за партійними списками і в одномандатних виборчих округах партія «Слуга народу» отримує 254 з 424 місць у парламенті, тобто абсолютну більшість, і тому не має потреби утворювати коаліцію з іншими партіями, аби сформувати уряд України.