Медведєв схвалив укладення угоди про співробітництво між анексованим Кримом і Сирією

Новини
Сергій Аксtнов на зустрічі з президентом Сирії Башаром Асадом у Дамаску, 16 жовтня 2018 р Фото: glava.rk.gov.ru

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв схвалив укладення угоди про торгово-економічне співробітництво між анексованим Кримом і Сирією.

Відповідне розпорядження №1725-р уряду РФ опубліковане на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Відповідно до статті 1 Федерального закону «Про координацію міжнародних і зовнішньоекономічних зв’язків суб’єктів РФ» погодитися з пропозицією Ради міністрів Республіки Крим про укладення угоди між Радою міністрів Республіки Крим і Міністерством економіки і зовнішньої торгівлі Сирійської Арабської Республіки про торговельно-економічне співробітництво», – йдеться в документі.

Нагадаємо:

  • 15-16 жовтня 2018 року «делегація Республіки Крим» на чолі з Сергієм Аксеновим відвідала Сирію. У Дамаску «глава Криму» зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом і прем’єр-міністром країни Імадом Хамісом. Аксенов і сирійський міністр економіки та зовнішньої торгівлі Мухаммед Самір Халіль підписали меморандум про торговельно-економічне співробітництво «між Республікою Крим і Сирією».
  • 29 грудня 2018 року Аксенов повідомив, що «влада» анексованого Криму розглядає можливість відправити у Середземное море до берегів Сирії самопіднімальні бурові установки (СПБУ) підприємства «Чорноморнафтогаз», незаконно захоплені Росією у України після окупації півострова.
  • Навесні 2019 року окупований Крим відправив до Сирії збірний вантаж продукції кримських підприємств. У числі відправлених до Сирії товарів: сода для виробництва скла та посуду, труби, електроінструменти, зварювальне обладнання, посуд, продукти харчування, комбікорми та добрива. Раніше з Криму почались поставки до Сирії пшениці і борошна.