Щодо журналіста з Італії, який воював у лавах «ДНР», складено підозру

Новини

27-річного громадянина Італії підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Про це повідомила прокуратура Донецької області, пише Центр журналістських розслідувань.

Італійський журналіст зі зброєю в руках воював проти Збройних сил України, йдеться в повідомленні.

На початку 2015 року чоловік прибув на територію Донецької області для добровільної служби у складі незаконного збройного формування, заявили в прокуратурі.

«Виконуючи обов’язки військового журналіста ЗМІ псевдодержавного утворення «ДНР», діючи всупереч міжнародним правовим регламентам журналістської діяльності в зоні ведення бойових дій, неодноразово здійснював виїзди у військовій формі бойовиків «ДНР» до селища Гольмівський Микитівського району, міста Горлівка Донецької області з автоматом Калашникова і пістолетом марки ПМ та боєприпасами до них», – зазначає відомство.

Найближчим часом прокуратура Донецької області збирається звернутися до суду по дозвіл на затримання підозрюваного.

У серпні 2018 року правоохоронні органи Італії викрили організовану злочинну групу, яка займалася вербуванням та фінансуванням італійців для участі в бойових діях на Донбасі на боці проросійських сил.

У червні 2019 року прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру двом громадянам Італії, які перебували в лавах бойовиків «ДНР».

  • Громадянину Сербії Братіславу Живковичу повідомлено про підозру за фактом створення та діяльності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя  незаконних збройних формувань в лютому-березні 2014 року.