Нетаньяху збирається обговорити із Зеленським Зону вільної торгівлі

Новини
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху з дружиною Сарою Нетаньяху Фото: Facebook Биньямин Нетаниягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в ході зустрічі в Києві з президентом України Володимиром Зеленським планує обговорити Угоду про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем і пенсійну угоду між країнами.

Про це ізраїльський прем’єр заявив в аеропорту журналістам перед вильотом з дводенним візитом до Києва, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на офіційну сторінку Нетаньяху в Facebook.

«Зараз я вирушаю з важливим візитом в Україну на запрошення нового президента Зеленського … Я буду обговорювати з президентом України завершення створення Зони вільної торгівлі, це близько до реалізації, договір про пенсії і цілий ряд інших тем, які ще більше зміцнять відмінні зв’язки між нашими країнами», – сказав прем’єр-міністр Ізраїлю.

«Сотні тисяч ізраїльтян, які приїхали з України, є живим мостом між двома країнами. Зв’язок між нами постійно зміцнюється», – зазначив він.

Нагадаємо:

  • Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в ході дводенного візиту до Києва проведе переговори з українським президентом Володимиром Зеленським. Також він візьме участь у церемонії вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру. Це перший за 20 років візит Нетаньяху в Україну, минулий відбувся в березні 1999 року.
  • 30 липня Нетаньяху заявив, що готовий стати посередником між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним для «мирного врегулювання між РФ і Україною».