Передачі для українських в’язнів Балуха, Клиха, Карпюка, Кольченка і Гриба прийняли в СІЗО «Лефортово» – правозахисниця

Новини
Вікторія Івлєва і Олексій Боганцев біля СІЗО «Лефортово» Фото: Facebook Виктория Ивлева

В СІЗО «Лефортово» (Москва, Росія) адміністрація прийняла передачі для українських політичних в’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка – це може бути непрямим підтвердженням того, що цих в’язнів доправили з місць відбування покарання до Москви.

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на допис російської правозахисниці Вікторії Івлевої у соцмережі Facebook. 

Російські правозахисники Вікторія Івлєва і Олексій Боганцев зранку 20 серпня віднесли до СІЗО «Лефортово» п’ять передач для українських політв’язнів, і адміністрація СІЗО прийняла ці передачі, йдеться у повідомленні Івлевої. 

«Сьогодні вранці з Льошею Боганцевим поїхали навмання до Лефортово, зібравши п’ять передачек. Всі передачі прийняли», – написала вона. 

Правозахисниця також назвала імена в’язнів:

  1. Балух Володимир Григорович
  2. Клих Станіслав Романович
  3. Кольченко Олександр Олександрович
  4. Гриб Павло Ігорович
  5. Карпюк Микола Андронович

Івлєва вважає, що немає сенсу приймати передачі для людей, які не утримуються в даному СІЗО.

«Громадяни, я ж всередині СІЗО не буваю, права такого в мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких немає в наявності. Все, що ми зробили – це віднесли передачі, і в нас їх прийняли. Думаю, решта – справа адвокатів», – додала правозахисниця.

Нагадаємо:

  • 26 жовтня 2016 року Верховний суд РФ, розглянувши апеляцію захисту, залишив чинним вирок українцям Карпюку та Клиху.
  • 16 серпня сестрі українського активіста Володимра Балуха повідомли, що політв’язня терміново етапували з колонії міста Торжок Тверської області РФ. Адвокат українця Ольга Дінзє уточнила, що її підзахисного етапували в один із СІЗО Москви, який саме, поки точно не відомо.
  • 19 серпня Адвокат Дмитро Дінзє заявив, що поки не може визначити місцезнаходження Балуха, якого раніше етапували з колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ, імовірно до Москви.
  • 19 серпня адвокату Олексію Барановському повідомили, що український політв’язень Микола Карпюк «вибув» із російської в’язниці «Володимирський централ».