Адвокат не може знайти політв’язня Балуха, етапованого з колонії РФ

Новини
Володимир Балух Фото: RFE/RL

Адвокат Дмитро Дінзє заявив, що поки не може визначити місцезнаходження українського активіста Володимира Балуха, якого раніше етапували з колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ, імовірно до Москви.

Про це Дінзє повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«У СІЗО 2 Бутирка Балуха В.Г. немає. Продовжуємо пошуки, не все так просто. Є тільки неперевірена і непідтверджена інформація, що він виїхав до Москви. Тому розповсюджувачів інформації про прибуття Балуха В.Г. в Москву, за типом зуб даю, прошу не сприймати всерйоз», – написав адвокат.

Він також пояснив відсутність інформації про Балуха тим, що етап Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) відбувається під грифом «для службового користування».

«Тому, якщо людина на етапі, то поки вона не вийде на зв’язок, або ми його самі не знайдемо, знаходиться в повній ізоляції. Майте це на увазі», – додав Дінзє.

Нагадаємо:

  • З 29 березня 2019 року Володимир Балух знаходиться у виправній колонії №4 міста Торжок в Тверській області РФ.
  • В кінці квітня «Верховний суд Криму» прийняв рішення, яке продовжує час перебування Балуха в російській колонії. «Суд» ухвалив не зараховувати час, проведений політв’язнем в СІЗО, як день за півтора, а вважати цей термін як день за день, хоча ч.3 ст. 2 КК РФ говорить, що час тримання особи під вартою зараховується в строк позбавлення волі з розрахунку один день за півтора дня відбування покарання у виправній колонії загального режиму.
  • Адміністрація колонії не дозволила українському консулу зустрітися з Балухом.
  • 30 травня Балуха перевели з штрафного ізолятора колонії №4 міста Торжок в обласну лікарню УФСВП по Тверській області. Потім його повернули з лікарні до колонії та знову помістили в ШІЗО.
  • 25 червня Балух оголосив голодування у зв’язку з тим, що його два місяці утримували в штрафному ізоляторі в нелюдських умовах. Політв’язень також вимагав допустити до нього консула України. Після того, як консула допустили, Балух припинив голодування.
  • 30 липня Балуха знову помістили в штрафний ізолятор.
  • 16 серпня сестрі Балуха повідомли, що політв’язня терміново етапували з колонії міста Торжок Тверської області РФ. Адвокат українця Ольга Дінзє уточнила, що її підзахисного етапували в один із СІЗО Москви, який саме, поки точно не відомо.