Члена «Самооброни Криму» Саттарова випустили з-під варти, його обміняють на одного з моряків ВМСУ – адвокат

Новини
Учасник «Самооборони Криму» Олександр Саттаров Фото: Facebook Лариса Сарган

Голосіївський районний суд в четвер, 22 серпня, випустив з під арешту обвинуваченого у держзраді члена «Самооброни Криму» Олександра Саттарова, якого планують обміняти на одного з військовополонених українських моряків, захоплених російським військовими поблизу Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це телеканалу Громадське повідомив адвокат Саттарова Ігор Свінціцький, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, обмін має відбутися 28-29 серпня. Адвокат зазначив, що Україна і Росія сторони вже остаточно домовилися про обмін.

Нагадаємо:

  • 15 грудня 2017 року правоохоронці затримали в Дніпропетровській області члена так званої «Самооборони Криму» Олександра Саттарова. 18 грудня Приморський суд Одеси заарештував його без права внесення застави.
  • Саттаров звинувачується у порушенні ч.1 ст.111 ККУ (Державна зрада). Згідно з обвинувальним актом, Саттаров в складі «самооборони Криму» брав участь у захопленні військового аеродрому «Бельбек» (Севастополь) і української військової частини А-4515, яка обслуговувала його роботу.
  • Сам Саттаров своєї провини про не визнає.
  • 15 липня 2019 року Голосіївський райсуд Києва продовжив запобіжний захід Олександру Саттарову у виді тримання під вартою ще на два місяці з альтернативою внесення застави.