«Азов» захопив в полон одного і знищив чотирьох окупантів під Горлівкою – Бутусов

Донбас

Бійці полку Національної гвардії України «Азов» під Горлівкою у зіткненні з російським підрозділом знищили чотирьох бійців противника, ще одного поранено й взято в полон.

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на повідомлення редактора сайту «Цензор.нет» Юрія Бутусова у соцмережі Facebook. 

За словами Бутусова, зіткнення розвідувальної групи полку «Азов» із російським підрозділом відбулося під час патрулювання “сірої зони” в районі Горлівки. 

«Сьогодні вночі, 29 серпня, російські окупаційні війська здійснили збройну провокацію і обстріляли підрозділи полку Нацгвардії «Азов» у районі Горлівки. Однак під час патрулювання «сірої зони» розвідгрупа «Азова» виявила російський підрозділ. В ході короткого бою чотири російські найманці знищені на місці, один важко поранений і взятий у полон, йому надається допомога», – пише Бутусов.

Він також стверджує, що бійці “Азова” захопили документи й зброю найманців, зробили фото і відеофіксацію спроби порушення окупаційними військами Мінських угод і умов припинення вогню.

З українського боку втрат немає, додає Бутусов. 

Нагадаємо: 

  • 10 серпня на Світлодарській дузі загинув молодший лейтенант Роман Романенко з позивним “Біч” з окремого загону спеціального призначення “Азов”.
  • 10 липня зоні ООС в районі Світлодарської дуги бійці полку «Азов» перехопили російський безпілотник типу «Елерон-3», який мав коригувати черговий артилерійський наліт по українським позиціям з боку окупантів.
  • 7 червня в результаті обстрілів селища Новолуганське у Донецькій області загинули двоє військових полку «Азов».
  • 1 березня 2019 року російський БПЛА типу «Елерон-3» був збитий силами ППО «Азову» в районі Світлодарської дуги при спробі коригування вогню ствольної артилерії окупантів по цивільному об’єкту – аграрному комплексу.