У фракції «Слуга народу» розповіли, коли пройдуть місцеві вибори

Новини

В Україні можуть провести місцеві вибори відразу після завершення децентралізації – не раніше літа 2020 року.

Про це заявив депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє Центр журналістських розслідувань. Трансляцію вів телеканал 112.

«Децентралізація не влаштовує український народ. Є успішні громади, а є неуспішні. Ми за те, щоб зшивати країну. У рівних умовах повинні працювати громади. Якщо децентралізація буде закінчена раніше літа або осені 2020 року, можливо, вибори будуть раніше, ніж осінь 2020 року», – розповів він.

Депутат зазначив, що змінювати проект децентралізації не будуть.

Місцеві вибори доречно проводити після завершення реформи децентралізації, заявляв керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявляв, що партія «Слуга народу» буде готуватися до місцевих виборів відразу ж після завершення парламентських.

Нагадаємо:

  • Український уряд визначив підтримку реформи децентралізації в Україні одним з пріоритетних завдань, що сприятиме розвитку місцевого самоуправління і економічного розвитку країни в цілому. Очікується, що 2019 рік стане ключовим у питанні формування базового рівня місцевого самоврядування: до кінця року більшість існуючих малочисельних місцевих рад можуть об’єднатися, а отже стати спроможними перебрати на себе більшість повноважень, належним чином використовувати ресурси.
  • 23 січня 2019 року Кабмін України ініціював перехід до нового етапу реформи децентралізації, який передбачає закріплення вже набутих успіхів і формування спроможних громад, зміну територіального устрою на рівні районів та громад, чітке розмежування повноважень та функцій контролю різних рівнів управління, а також розвиток форм місцевої демократії.
  • Детальніше читайте в матеріалі: Децентралізація на Херсонщині: що втрачають не об’єднані місцеві громади.