У власність РФ передали вкрадені в України землі Кримського природного заповідника

Новини

«Уряд» окупованого Криму незаконно передало землі Кримського природного заповідника в «федеральну власність РФ».

Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні «уряду» Криму, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Кримінформ».

У вересні 2018 року Кримський природний заповідник отримав статус «федерального», але залишився у власності окупованого Криму.

За словами глави Міністерства природи Росії Дмитра Кобилкіна, «федеральний статус» нібито дозволить збільшити фінансування, створить додаткові можливості для підтримки на територіях режиму особливої ​​охорони.

Нагадаємо:

  • З березня 2014 «кримська влада» «націоналізувала» величезну кількість підприємств, заповідників, санаторіїв, винзаводів і іншого майна, що належить Україні. Серед останніх великих «придбань» КримхлібКрименерго, приватна клініка «Генезис»Укртелеком.
  • «Націоналізація по-кримськи» не має нічого спільного з російським законодавством. Згідно ст. 235 Цивільного кодексу РФ, націоналізація (як підстава для припинення права власності) проводиться на підставі закону з відшкодуванням вартості майна та інших збитків у порядку, встановленому ст. 306 цього Кодексу, яка, в свою чергу, визначає, що збитки, завдані власникові націоналізованого майна (в тому числі і його вартість), відшкодовуються державою.
  • За оцінками фахівців, в Криму під незаконну націоналізацію потрапило понад 4000 українських підприємств.
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Торгівля краденим: що продавала Росія в окупованому Криму в 2017 році».