В собственность РФ передали украденные у Украины земли Крымского природного заповедника

Новости

«Правительство» оккупированного Крыма незаконно передало земли Крымского природного заповедника в «федеральную собственность РФ».

Соответствующее распоряжение было принято на заседании «правительства» Крыма, сообщает Центр журналистских расследований со ссылкой на «Крыминформ».

В сентябре 2018 года Крымский природный заповедник получил статус «федерального», но остался в собственности оккупированного Крыма.

По словам главы Министерства природы России Дмитрия Кобылкина, «федеральный статус» якобы позволит увеличить финансирование, создаст дополнительные возможности для поддержания на территориях режима особой охраны.

Нагадаємо:

  • З березня 2014 «кримська влада» «націоналізувала» величезну кількість підприємств, заповідників, санаторіїв, винзаводів і іншого майна, що належить Україні. Серед останніх великих «придбань» КримхлібКрименерго, приватна клініка «Генезис»Укртелеком.
  • «Націоналізація по-кримськи» не має нічого спільного з російським законодавством. Згідно ст. 235 Цивільного кодексу РФ, націоналізація (як підстава для припинення права власності) проводиться на підставі закону з відшкодуванням вартості майна та інших збитків у порядку, встановленому ст. 306 цього Кодексу, яка, в свою чергу, визначає, що збитки, завдані власникові націоналізованого майна (в тому числі і його вартість), відшкодовуються державою.
  • За оцінками фахівців, в Криму під незаконну націоналізацію потрапило понад 4000 українських підприємств.
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Торгівля краденим: що продавала Росія в окупованому Криму в 2017 році».